Brand Manager, Solna

Top Link Image

Koncernenheten Brand & Communication i Solna ansvarar för koncernens kommunikation. Enheten består av fyra medarbetare som arbetar med övergripande frågor inom intern- och externkommunikation. Vi söker nu en specialist inom varumärke och mätningar.                    

Bli en del av vårt team
Som Brand Manager "äger" du varumärket och ansvarar för varumärkesstrategin. Du säkerställer brand governance genom varumärkesriktlinjer, implementerar designstrategi och visuell identitet samt kvalitetssäkrar och följer upp efterlevnad av riktlinjerna. Vidare säkerställer du anpassning/utveckling av strategi för design (t.ex. tryckt och digital media), UX och visuell identitet samt copyplattform för varumärke och undervarumärken. I rollen ingår att initiera och utföra migrations- och konsekvensanalyser i varumärkesportföljen, vid behov driva varumärkesmigreringsprojekt samt att säkerställa utveckling och behovsanpassning av profilelement och bildbank. I egenskap av Brand Manager har du ansvar för rapportering och analys samt ett visst ansvar för mätningar/marknadsundersökningar. Som Brand Manager har du kunskap om legala skydd samt upphandling och avtalshantering. Du samarbetar med interna och externa aktörer.

Du har vad som krävs
Du har relevant akademisk utbildning och dokumenterad erfarenhet av strategiskt varumärkesbyggande, varumärkesmätningar, designstrategi och visuell identitet. Du har erfarenhet av mätdesign, datainsamling och dataanalys och god kunskap om kvalitativa och kvantitativa mätmetoder samt är en van beställare av dessa externt. Du behöver ha ett brett analytiskt perspektiv och förmåga att tänka strategiskt. Du har en drivande personlighet med förmåga till självledarskap och initiativ. Flytande engelska och svenska eller danska är ett krav, övriga nordiska språk är meriterande. Erfarenhet från köpar- och byråsidan och utbildning inom grafisk design är meriterande.

Vi levererar
PostNord genomgår en kraftfull omställning. Kommunikation har en viktig roll i arbetet att återvinna förtroende externt och att bygga en stark framtidstro bland våra medarbetare. PostNord är, med sina centrala samhällsfunktioner, ständigt föremål för omvärldens granskande, vilket utgör en spännande utmaning när vi formulerar oss - såväl internt som externt. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansök
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Experis, rekryteringskonsult Ellen Engström 070-390 40 12 (tillgänglig från 13 augusti).

För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

Vi ser fram emot att höra från dig.

ANSÖK

Sista ansökningsdag

8/25/2019

Om oss

Vi levererar. PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2018 hade koncernen 30 000 anställda och en omsättning på 37,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. 

Last updated: 8/13/2019 12:00 PM