Hoppa över navigering och sök
Öppna i Microsoft Edge
2009-04-21 12:00

Post Danmark tilfreds med hurtig EU-godkendelse af dansk-svensk postfusion

21. april 2009

I dag har EU-kommissionen meddelt, at der nu er givet grønt lys til fusionen mellem Post Danmark og Posten AB. Det er en beslutning, der modtages med tilfredshed af Post Danmark.
 
- I Post Danmark er vi både lettede og tilfredse med, at EU-kommissionen så hurtigt har godkendt fusionen mellem Posten AB og Post Danmark A/S. Godkendelsen betyder, at det implementeringsforbud de to selskaber hidtil har været underlagt, nu er ophævet. Derfor kan arbejdet med at forme det nye selskab nu gå ind i sin sidste fase, siger Post Danmarks administrerende direktør Helge Israelsen.
 
En forudsætning for EU-kommissionens godkendelse var blandet andet, at Post Danmark og Posten AB reducerede deres markedsandel på det danske marked for erhvervspakker.
 
- Vi vil indlede arbejdet med at imødekomme EU-kommissionens krav. Vores kunder i Danmark vil få samme vilkår og service som i dag.
 
Hensigtserklæringen om fusionen mellem Post Danmark og Posten AB blev underskrevet 1. april 2008. Den endelige aftale blev 2. februar 2009 underskrevet af Transportministeriet og det svenske Näringsdepartementet.
 
- Den nye koncern sikrer os en bedre konkurrencekraft på et kommunikations- og logistikmarked med konstant stigende udfordringer. Vi har nu de rette forudsætninger for at opretholde en førsteklasses og konkurrencedygtig brev- og pakkeforretning i de to lande og samtidig styrke vores position på det nordiske marked, understreger Helge Israelsen.
 
Til redaktionen: Yderligere information fås hos kommunikationschef Lars Kaspersen, Post Danmark, på telefon 24 63 61 14.


Senast uppdaterad: 2009-04-21 12:00